Duurzaamheid / veiligheid

Duurzaamheid in de aannemerij: Hoe wij bijdragen aan een Groene Toekomst
Als grondverzetbedrijf zetten we ons dagelijks in om de impact op het milieu te minimaliseren en een gezonde toekomst voor de volgende generaties te garanderen. Hier zijn enkele concrete stappen die we hebben ondernomen om duurzaamheid te integreren in onze bedrijfsvoering.

Veiligheidsladder Trede 3

Veiligheid is een fundamenteel onderdeel van duurzaamheid. Door veilig te werken, beschermen we niet alleen onze medewerkers, maar dragen we ook bij aan een duurzame werkomgeving.
Wij hebben Trede 3 op de Veiligheidsladder bereikt, wat aantoont dat we een proactieve houding aannemen ten opzichte van veiligheid en voortdurend streven naar verbetering.

VCA Certificering

Onze toewijding aan veiligheid en duurzaamheid wordt verder onderstreept door onze VCA-certificering.
Dit betekent dat niet alleen ons bedrijf, maar ook al onze werknemers persoonlijk VCA-gecertificeerd zijn. Hierdoor kunnen we garanderen dat al onze activiteiten op een veilige en verantwoorde manier worden uitgevoerd, wat bijdraagt aan een langdurige en duurzame bedrijfsvoering.
VCA logo

Zonnepanelen

In onze werkplaats hebben we zonnepanelen geïnstalleerd.
Deze voorzien ons van schone, hernieuwbare energie en verminderen onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Door gebruik te maken van zonne-energie verkleinen we onze ecologische voetafdruk aanzienlijk.

LED Verlichting

We hebben alle conventionele verlichting in onze werkplaats vervangen door energiezuinige LED-lampen. Deze
Deze lampen verbruiken minder energie en hebben een langere levensduur.
3 tonner

Elektrische 3-Tons Kraan

Om onze CO2-uitstoot verder te verminderen, hebben we geïnvesteerd in een elektrische 3-tons kraan.
Dit stuk moderne apparatuur stelt ons in staat om op een efficiënte en milieuvriendelijke manier te werken, zonder concessies te doen aan de productiviteit.

Duurzame Brandstoffen

We maken gebruik van duurzame brandstoffen zoals de duurzamere dieselsoorten GoodFuels HVO en TRAXX diesel.
HVO is een synthetische diesel die wordt geproduceerd uit afval- en reststromen, waardoor de uitstoot van broeikasgassen tot 90% wordt verminderd. TRAXX diesel zorgt voor een schonere verbranding en lagere uitstoot van schadelijke stoffen.

Toekomstplannen: CO2-Prestatieladder

Hoewel we momenteel geen CO2-Prestatieladder-certificering hebben, overwegen we sterk om deze in de toekomst te behalen.
Dit certificeringsprogramma helpt bedrijven om hun CO2-uitstoot te reduceren en duurzaamheid te integreren in hun bedrijfsvoering. Het zou een waardevolle aanvulling zijn op onze bestaande duurzaamheidsinitiatieven.

Conclusie

Bij Grondverzetbedrijf Lokhorst zijn we trots op onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid.
Door voortdurend te investeren in milieuvriendelijke technologieën en praktijken, streven we naar een betere en groenere toekomst. We blijven ons inzetten voor innovatie en verbetering, zodat we ook in de toekomst een positieve impact kunnen maken op het milieu en de samenleving.